Tur i oturen

I helgen var vi i Sunne hos mina före detta grannar. Dottern i den familjen är som min syster, eftersom vi har vuxit upp så tätt tillsammans, och till vardags pluggar hon i Stockholm men nu var hon hemma i Sunne på besök. Jag och Dagny bestämde oss för att åka dit och hälsa på. I fredags kväll kom vi dit och vi hade en jättemysig kväll med hela familjen. Vi fick och lade oss tidigt, men det var en av oss som inte ville sova.. Dagny höll mig vaken i princip hela natten och hon var vääääldigt billig där ett tag.

Lördagen var också helt fantastisk. Solen strålade och vi åkte iväg på bergsklättrarutflykt. Med världens vackraste utsikt och underbart väder satt vi sedan och njöt och Dagny fick ett gott ben i precis lagom storlek. För första gången någonsin lade hon sig dessutom ner och sov till slut! Mattehjärtat!

 

 

 

Söndagen var lika vacker och jag och Sofie hade storslagna planer. Helgen fick dock ett snöpligt slut när familjens hund Minna plötsligt flög på Dagny och bet henne! Ett litet jack under hakan och två små sår i hornhinnorna blev resultatet kunde veterinären på Karlstads djursjukhus konstatera, efter att jag kört dit i ilfart. Jag var inte så orolig för själva bettet, men efter att ha rådfrågat min fina veterinärsstudentskompis Linnéa var jag desto mer orolig över ögonen. Hon kisade nämligen på ena ögat och det rann ur det andra. Och Linnéas råd var ju helt korrekt. Tydligen smärtar det något otroligt med sår på hornhinnan, så jag är glad att jag åkte in och hon fick smärtstillande. Förutom det äter hon antibiotika och får ögonsalva. Så nu är det medicinering på hög nivå i en vecka. Men som sagt, tur i oturen hade vi!

<3

 


Pepp

Alltså, att ha någon som kan säga dom rätta sakerna är så fantastiskt. För en halvtimme sedan satt jag här och grinade av frustration över att situationen med Dagny känns så jobbig. Idag tog jag ut henne för att träna hundmöten. Vi satte oss vid kanalen i Karlstad och jag tänkte passa på att passivitetsträna henne samtidigt. Hon var sååå uppe i varv och skällde på precis ALLT. Och inga hundar kom som vi kunde träna på heller. Jag kände mig helt uppgiven. Därav mitt lilla psykbryt alldeles nyss. Men så började jag chatta med världen bästa Sara som alltid säger de rätta sakerna och nu känner jag mig peppad att ta tag i detta elände istället för att deppa över det. Sara sade till exempel följande kloka ord:
"Jag har bestämt mig för att försöka njuta på vägen och aldrig glömma bort att vara schysst mot både mig själv och min hund."
De orden tänker jag sätta som bakgrund på min mobil så jag möts av dom varje dag, för det är banne mig det klokaste jag har hört på länge.
Tack Sara, för ditt stöd! <3


FRUSTRATION!!

Är nog vad både jag och Dagny har känt idag. Fy fan alltså. Igår var jag positiv, idag totalt uppgiven och helt gråtfärdig. Hennes beteende kring andra hundar är så sjukt, jävla jobbigt!!! Och jag tappar sugen för allt och vill bara ge upp. Blääääääääääää.
Som tur är ska vi på en kurs i avslappning och kontroll till helgen och jag hoppas på att få med mig massa bra verktyg hem från den. För problemet är ju att Dagny stressar upp sig något enormt och blir extremt frustrerad. Det är åtminstone min och alla som har sett henne tolkning. Så det jag behöver lära henne är självkontroll och att ta det lugnt. Jag sätter allt mitt hopp till denna kurs, annars lägger jag ner...
Mvh, pessimistisk och frustrerad tjej

Hon kan om hon vill!

Gick nyss en promenad genom stan med Daggan. Hon gick klockrent i kopplet och hade sååå fint fokus! Och då hade jag bara torrfoderbitar att belöna med!
Inte nog med det - runt ett hörn kom plötsligt en clumber spaniel fram och Dagny sade inte ett pip. Jag frågade snabbt om hon fick hälsa och det fick hon göra som belöning. Jag blev alldeles superöverraskad, för hennes skällande och galna beteende har verkligen bara ökat den senaste tiden. Himla skoj!
Dock har jag upptäckt ännu ett problem. Hon vaktar saker gentemot andra hundar. Idag när jag hämtade henne hos min syster satt jag på golvet med henne och Herman i knäet och hon upptäckte att jag hade godis i fickan. Hon morrade och gjorde flera otäcka utfall mot Herman när han kom för nära. Vid ett tillfälle hamnade min stackars tumme ivägen och blodet rann. Detta är inte bra! Måste ta tag i detta på något sätt..

Härligt träningspass!

Igår kväll gick jag och Dagny ut för en liten rastningsrunda. Jag passade då på att träna litegrann och herre jösses vilket härligt träningspass! Superbra fokus, toppenfina inkallningar (hon kom tex på stört när jag ropade när hon var på väg mot en superrolig leksak som jag hade kastat ut!), jättefin lek (hon är så duktig på att byta på JA!) och en trevlig början på fotgående. Är jättenöjd med min lilla valpis.

Imorse började hon dessutom apportera leksaker! Hittills har hon bara tagit leksaker och stuckit iväg och hon har inte låtit mig komma fram för att ta dom. Jag har ju kört Fannys "Gripa-vända-övning" litegrann och det verkar ha gjort susen. Idag var det sååå tydligt att hon tyckte det var mycket roligare att leka med mig, inte på egen hand. Och trots att vi knappt har kört någon handtargetträning tryckte hon leksaken i handen på mig! Halleluja! Underbara hund!


Uppdatering

Nu börjar jag bli så där dålig på att blogga som jag visste att jag skulle bli... :)
Men, men, nya tag.
Vi jobbar på med hundmöten och ibland funkar det riktigt bra, ibland går det åt skogen. När hon väl får hälsa går det superbra, så det känns som att det handlar om någon slags frustration. Här nedan med nya tollarkompisen Yatzy.


Jag har precis anmält mig till en lydnadskurs till sommaren och ser verligen fram emot det. Det är jag och flera andra duktiga och härliga klickertränare, som jag känner sedan tidigare, som ska drillas av Siv Svendsen från Norge. Jag ser verkligen fram emot detta, och Dagny också verkar det som:


Dessutom är det dags för Klickerkloks valpläger i maj. Längtar som en tok tills dess också!

På tal om kurser så har jag i helgen varit iväg på den första helgen på utbildningen till Service- och signalhundsinstruktör! Denna helg är en slags uttagningshelgs, så jag kommer få veta i slutet på veckan om jag gått vidare eller inte. Jag hoppas verkligen det, för det verkar hur intressant som helst. Jag kommer alltså att utbilda diabetes- och epilepsihundar till exempel. Gå gärna in på Service- och signalhundsförbundet och läs mer om det fina jobbet de gör!

RSS 2.0